Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű káposztás tészta

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A káposztás tészta elkészítéséhez a káposztát négyfelé vágjuk, a torzsáját kivágjuk, a többit lereszeljük. Megsózzuk, átforgatjuk, és kb. 15 percig pihentetjük, majd alaposan kinyomkodjuk.
  2. Egy nagyobb teflonserpenyőben felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, majd magas hőfokon, állandó keverés mellett kb. 20 perc alatt egyenletes barnára pirítjuk.
  3. Közben sós vízben kifőzzük a tésztát a csomagoláson szereplő utasítás szerint. Leszűrjük, majd összekeverjük a pirított káposztával. Megborsozzuk, majd sózzuk ízlés szerint. 

Megjegyzés

Ne sajnáljuk az időt a káposztapirítására, mert annál finomabb lesz, minél jobban megpirítjuk a káposztát.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss