Egyszerű káposztás tészta

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 3 személyre:
  • kb. 80 dkg fejes káposzta
  • 30 dkg fodros vagy csavart (durum) tészta
  • kb. 1 evőkanál cukor
  • kb. 1 teáskanál só
  • 3-4 evőkanál olaj vagy ennek megfelelő zsír
  • frissen őrölt feketebors

Elkészítés

    Elkészítés: A káposztát négyfelé vágjuk, torzsáját kivágjuk, daraboljuk, aprítógéppel finomra aprítjuk (vagy lereszeljük, akkor nem daraboljuk kicsire). Sóval összeforgatjuk, kb. 15 percig pihentetjük, majd alaposan kinyomkodjuk belőle a káposzta levét.

    Egy nagyobb teflonserpenyőben a zsiradékot felforrósítjuk, a cukrot benne megkaramellizáljuk, hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, majd erős hőfokon állandó keveréssel szép egyenletes barnára pirítjuk (kb. 20 perc).

    Közben egy fazékban sós vizet forralunk, a tésztát kifőzzük, leszűrjük, és a pirított káposztával összekeverjük. Borssal ízlés szerint megszórjuk, esetleg utána sózzuk vagy cukrozzuk, ki hogyan szereti.

Megjegyzés

Ne sajnáljuk az időt a káposzta pirítására, mert annál finomabb lesz, minél jobban megpirítjuk a káposztát.

Rozsnyai Gabriella
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Varga Debora 11 hónappal ezelőtt
Fantasztikus recept! :) Kicsit melós a káposztát lereszelni,de megéri mert nagyon finom!
zsolnai ferenc 12 hónappal ezelőtt
A feleségem még élt sokmindere megtanitott,de erre nem.Ma nekilátok és elkészitem.Biztosan nagyon finom lesz.
Török Marianna 1 évvel ezelőtt
Én is így tanultam apukámtól! :)
Varga Debora 2 évvel ezelőtt
Kiváló recept! :)) elsőre sikerült és tényleg nagyon finom lett:) köszönöm:)
Tóth Erika 2 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett, köszönöm!
Révész 2 évvel ezelőtt
Milyen furcsa, hogy a legegyszerűbb receptek közül ezt nem próbáltam még! Nagyon finom lett, köszönöm.
Rozsnyai Gabriella 3 évvel ezelőtt
Örülök, és köszönöm, hogy megosztottad a véleményed kedves applejack! :) üdv.Gabi
Krisztina 3 évvel ezelőtt
Isteni finom, kösziiiii :)

Hasonló Receptek

Magazin