Egyszerű kakaós kalács

default user icon
7 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg puha vaj
  • gyümölcscukor, méz vagy édesítő ízlés szerint
  • 2 tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 dl langyos tej
  • csipet só
  • vanília
  • reszelt citromhéj
  • A töltelékhez:
  • olvasztott vaj
  • édesítő vagy cukor
  • kakaó

Elkészítés

    Elkészítés: A tejben egy kanál cukorral felfuttatom az élesztőt. Összekeverem a tészta hozzávalóit, majd hozzáadom az élesztős tejet, és jól összedolgozom. Konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztem.

    Miután megkelt, három részre osztom a tésztát, egyenként téglalap alakúra nyújtom, és megkenem a kakaós töltelékkel. Feltekerem, összefonom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és fél órát pihentetem.

    A tetejét tejjel elkevert tojássárgával lekenem, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütöm. Az elkészült kalácsot a tepsiből kivéve langyos vaníliás tejjel meglocsolom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Mórocz Ágota 2 évvel ezelőtt
Nekem is nagyon bevált a recept, finom lett! :)
Németh Judit 4 évvel ezelőtt
Hali! Ez a recept fenomenálisan tökéletes! Puha, omlós, kicsit ropogós, pont olyan amilyennek meg lehetne álmodni. Próbáltam már kakaós réteg nélkül is, úgy is fantasztikus, de kakaóval, vagy fahéjjal isteni! Köszönöm a receptet!!!
Tolnai Margaréta 6 évvel ezelőtt
Ne haragudjatok a késői válaszért! Akkor sorjában... A tölteléket inkább lágyra csináljátok, különben szeleteléskor egy hatalmas nagy csokiréteg fog szembenézni veletek. 15 dkg szobahőmérsékletű vajat robotgéppel elkeverek kakaó és cukor keverékével. Ez ízléstől függ, ki mennyire szereti édesen vagy kesernyésebben. Akkor jó a töltelék, ha könnyen kenhető a tésztán. A tetejére a lekenéshez 1 dl-es pohárba tojást ütök és azt felöntöm tejjel. A végén a locsolás elmaradhat, de ha kihűlt a kalács, le kell takarni, hogy puha maradjon.
nyitrai gabriella 6 évvel ezelőtt
\"A tetejét tejjel elkevert tojássárgával lekenem, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütöm. Az elkészült kalácsot a tepsiből kivéve langyos vaníliás tejjel meglocsolom.\" Még ezekre a tejmennyiségekre lennék kivancsi. Ha ezt is megirnad a töltelékkel együtt, akkor m
Tolnai Margaréta 6 évvel ezelőtt
Sziasztok! Igen, jogos a kérdésetek. Elnézést a kellemetlenségért, igazából találomra szoktam készíteni a tölteléket. De holnap reggel megsütöm, és ígérem, válaszolok.
Fifek Gabriella 6 évvel ezelőtt
Szia, igen, ez engem is érdekelne.....Köszi.
nyitrai gabriella 6 évvel ezelőtt
Ird mar le legyszi, hogy te miböl mennyit teszel a kalacsba. Szeretnem ha sikerülne elsöre jol elkesziteni, nem akarok talalgatni. Nagyon köszönöm.

Hasonló Receptek

Magazin