Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű kakaós csiga

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 csomag friss élesztő
  • 2-3 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • kakaópor

Elkészítés

    1. A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót, és kb. 5 perc alatt felfuttatjuk. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk. Ha szükséges, adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át kelesztjük meleg helyiségben.
    2. Ameddig a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket. A szobahőmérsékletű margarint a kakaóporral és a porcukorral simára és habosra keverjük. A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd kinyújtjuk, és megkenjük a tetejét a krémmel. Feltekerjük, felszeleteljük és a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben szép barnára sütjük. A tetejét porcukorral megszórjuk.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin