Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű joghurttorta

MME MME
2 5/5
55 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. 170 fokra előmelegítjük a sütőt.
  2. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A fehérjéből kemény habot verünk.
  3. A lisztet keverőtálba szitáljuk. Apránkén a tojássárgás keverékhez adjuk. Végül a tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk. Apiskótatésztát csatos tortaformába töltjük és a forró sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  4. Amíg hűl a tészta, a natúr joghurtot a zselatinporral, valamint a cukorral lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett összefőzünk. Hűtjük.
  5. A tejszínt felverjük, és a langyosra hűlt joghurthoz keverjük.
  6. A piskótát a tortaformában hagyjuk. Vékonyan megkenjük a teteját a lekvárral, ráöntjük a krém felét. Darabolt gyümölcsöt szórunk rá, majd ráöntjük a maradék krémet is.
  7. Hűtőbe rakjuk, és miután teljesen lehűlt, levesszük a forma oldalát. Tejszínhabbal díszítjük.


Megjegyzés

Készülhet gyümölcsjoghurtból is.

Fotó. AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss