Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű hússaláta

Hozzávalók

  • 3 szelet sült sertéstarja (vagy maradék sült hús)
  • 4-5 db tojás
  • 1 fej jégsaláta
  • 4 db csemege uborka
  • 2 db édes alma
  • 1 db gránátalma
  • Az öntethez:
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek tejszín
  • 2 ek méz
  • őrölt fehér bors
  • csipet só

Elkészítés

    1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. Egy teflonserpenyőben kb. 0,5 dl olajat hevítünk, majd pár perc alatt, mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Kihűtjük teljesen, majd ízlés szerint feldaraboljuk.
    2. A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk, és cikkekre vágjuk. Az almát meghámozzuk, majd felvágjuk, ízlés szerint. Az uborkát vékonyan felszeleteljük. A gránátalmát kimagozzuk egy kanál segítségével úgy, hogy a fehér, hártyás része ne kerüljön bele.
    3. A jégsalátát belecsipkedjük egy tálba, majd hozzáadjuk az almát, az uborkát, és a sült húst. Ezután kézzel összeforgatjuk. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, és ráöntjük a tálban lévő húsos-salátás keverékre, majd óvatosan összeforgatjuk, hogy az öntet mindenhol bevonja.

      ÜNNEPI SALÁTÁK, AZ UNALMAS KÖRETEK HELYETT! >>> 

      SALÁTAEBÉDEK, SALÁTAVACSORÁK >>> 

Megjegyzés

Tálaláskor a cikkekre vágott főtt tojással, és a grántalma maggal megszórva kínáljuk. A maradék sült húst is felhasználhatjuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin