Egyszerű, házias almás pite

default user icon
2

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin (vaj)
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db tojás
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • Töltelékhez:
  • 1 kg hámozott alma
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom
  • 1 kiskanál fahéj
  • Tetejére:
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1. Sütőporral elkevert liszttel összemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a vaniliás cukrot, a tojásokat és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
    2. Fóliába csomagova a hűtőben 1 órán át pihentetjük.
    3. Ezalatt meghámozzuk az almát, lereszeljük, ráfacsarjuk a citrom levét. Cukorral, fahéjjal, lereszelt citrom héjal izesítjük.
    4. A tésztát két cipóba osztjuk. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk.
    5. Az egyik tésztalapot sütőpapírral borított tepsire fektetjük. Darált dióval megszorjuk, egyenletesen elosztjuk rajta az almás tölteléket, és végül beborítjuk a másik tésztalappal. Megkenjük a tetejét tojással és mehet a sütőbe.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magyar Endre 1 hónappal ezelőtt
jó?! Egy formázhatatlan, kezelhetetlen sz*r lesz belőle így... soha többet... ezt szedjétek le a francba és tegyétek fel rendesen... Sütési idő?! Hőmérséklet?! Tepsi méret?!...
Kiss Bea 2 hónappal ezelőtt
Csak úgy kapható jól formázható tészta, ha vagy több lisztet vagy kevesebb tojást rakunk bele, a megadott mennyiség nem jó. Én utólag lisztet tettem hozzá, sajnos nem mértem, mennyit, de majdnem még ugyanannyit és akkor lett megfelelő. Nincs megadva a sütési idő és az, hogy milyen hőmérsékleten süssük. Amúgy nagyon jó kis recept.

Hasonló Receptek

Magazin