Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű házi kenyér - dagasztás nélkül!

MME MME
120 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet és hozzákeverjük a sót. Belemorzsoljuk az élesztőt, és ráöntjük a langyos vizet, jól elkeverjük, majd egy konyharuhával letakarva, meleg helyen (pl. a radiátoron) 12 órát pihentetjük.
  2. Lisztes kézzel, még a tálban átgyúrjuk, majd az edény falát is megszórjuk liszttel, ismét letakarjuk, és további 30 percig kelesztjük.
  3. A hideg sütőbe tesszük azt a hőálló, fedeles edényt, amiben a kenyerünket sütni szeretnénk, sütőt 250 fokra állítjuk. 30 perc elteltével a forró jénait kivesszük, kiolajozzuk, kiliszezzük, majd beleborítjuk a tésztát. A sütő aljába egy vízzel teli, szintén hőálló tálkát helyezünk, a kenyeret pedig a középső rácsra.
  4. 10 percig sütjük, majd 200 fokra csökkentjük a hőfokot, és további 35 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk az edényünk fedelét és a kenyeret további 15 percig sütjük.
  5. Végül kifordítjuk a kenyeret a tálból, és egy sütőrácson hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.

    PÉKSULI SZABIVAL: ÍME, A TÖKÉLETES KOVÁSZOS KENYÉR TITKA >>> 

    gyors házi kenyér >>> 

    Házi kenyér receptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss