Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű házi joghurt

default user icon

Hozzávalók

  • 2 l tej
  • 3-4 dl élőflórás joghurt
  • 6 db befőttesüveg

Elkészítés

    1.

    A tejet addig melegítjük, amíg bőrösödni kezd. (Ne forraljuk fel!) Lehúzzuk a tűzről, és lefedve kb. 40 fokosra hűtjük. Egy sütőbe tehető edénybe öntjük a joghurtot, és apránként hozzáadjuk a tejet. Mindig alaposan összekeverjük, és utána adjuk hozzá a következő adag tejet.

    2.

    Folpakkal lefedjük, majd 40 fokos sütőben érleljük 4-5 órán át. Közben tisztára mossuk a befőttesüvegeket. A besűrűsödött joghurttal megtöltjük őket, és szorosan rájuk tekerjük a tetőt. A szobahőmérsékleten lehűtött házi joghurt 10 napig tárolható a hűtőben.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin