Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű hagymás kenyér

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg rozsliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 3,5 dl víz
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek só

Elkészítés

    1. A langyos vízbe beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd pár percig pihentetjük és hozzáadjuk az olivaolajat.
    2. A két lisztet kimérjük és összekeverjük, hozzáadjuk a sót.
    3. A hagymát apróra vágjuk, majd étolajon megdinszteljük.
    4. A dinsztelt hagymát és a felfuttatott élesztős vizet összeöntjük a liszttel, majd jól összekeverjük, a végén jó ragadósnak kell lennie, ha szárazabb, még kis vizet adhatunk hozzá.
    5. Hagyjuk kelni 1 órát, majd evőkanállal lekapargatjuk az edény széléről a tésztát, és belegyúrjuk, majd kívülről, az edény széléről, kanállal behúzzuk a tésztát a közepére körbe 5 cm-ként, ezt kétszer ismételjük. Megint hagyjuk állni fél órát a tésztát, majd megint körbe haladva behúzzuk a közepére, majd megint 20 percet pihentetjük. 
    6. A tepsibe sütőpapírt teszünk, és lisztet szórunk, majd a tésztát kanállal kiimádkozzuk az edényből, a tetejére is lisztet szórunk.
    7. A tésztát 40x30cm-re nyújtjuk, majd a hosszabbik végeit 4cm-re behajtjuk, majd felcsavarjuk a tésztát, a végeit a kezünkkel formázzuk.
    8. A sütő 220 fokra hevítjük, a tészta tetejére vizet spriccelünk a kezünkkel és egy hosszanti homorú metszést ejtünk a közepére, fél centi mélységben, majd berakjuk a sütőbe, és alsó-felső sütéssel 44 percig sütjük.

      KIFLI, ZSÖMLE, BAGETT, CROISSANT, BAGEL ÉS ISTENI KENYEREK - TUTI RECEPTEK EGY HÁZI PÉKSÉGHEZ >>> 

      Még több kenyér, kalács és péksüti receptet és pékektől profi tanácsokat találsz itt >>> 

Megjegyzés

50 dkg finomliszttel is készíthetjük!

danyell
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció
X

Nem ez a legjobb Egyszerű hagymás kenyér recept?


Magazin