A hagymákat meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk. Felforrósítjuk a vajat és az olajat. Hozzáadjuk a hagymakarikákat, és kb. 30 percig pirítjuk, közben néhányszor megkeverjük. Meghintjük a liszttel, elkeverjük. Hozzáöntjük a bort, és pár percig nagy lángon forraljuk. Hozzáöntjük az alaplevet, sózzuk és borsozzuk, ízesítjük 1 db leöblített kakukkfűág lecsipkedett leveleivel, majd kis lángon 20 percig főzzük.
A kenyérszeleteket megpirítjuk, a sajtot finomra reszeljük. A kész levest hőálló tálkákba kimérjük, mindre 1-2 szelet pirítóst teszünk, és megszórjuk a reszelt sajttal. Végül 200 fokos sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad, és ízlés szerint kissé megpirul.