Egyszerű, gyors zöldségleves tésztával

Hozzávalók

  • 1 szál répa
  • 0,5 szál fehérrépa
  • 3 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 db zöldségleves kocka
  • 1 ek olaj
  • 1 csésze eperszalag tészta
  • 2 db chili
  • 1 csipetnyi só
  • 1 csipetnyi őrölt fekete bors
  • 1 csipetnyi őrölt pirospaprika
  • 8 dl víz

Elkészítés

    1. Felaprítjuk a zöldségeket és a hagymát.
    2. Egy fazékban olajon megdinszteljük a hagymákat, majd a zöldségeket.
    3. Ráöntjük a vizet, fűszerezzük, és belemorzsoljuk a leveskockát, végül hozzá tesszük a csilit is. Kis idő után a tésztát hozzáadjuk, és készre főzzük.  

Megjegyzés

Ebben a zord, ködös időben valami forróra vágytam. Volt még a kamrában egy kis darab répa, egy fél zöldséggyökér, meg újhagyma. Tészta mindig van többféle is. Ebből egy gyors zöldséglevest dobtam össze. Kiegészült még a teraszon lógó chilivel, s a kertből hoztam be petrezselymet.

Sinka Endre
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin