Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű gombás fasírt

default user icon
Egyszerű gombás fasírt

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db kifli
  • tej
  • 50 dkg gomba
  • őrölt köménymag
  • 2 dl olaj
  • 3 db tojássárgája
  • grillfűszer
  • őrölt fekete bors
  • 3 ek tejföl
  • 8 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. A vöröshagymát apróra vágjuk és megpirítjuk olaj on, majd félre tesszük. A kiflit karikára vágjuk és beáztatjuk tejbe.
    2. A gombákat megtisztíjuk, kisebb darabokra felvágjuk, megszórjuk köménymaggal és sóval, majd olaj on megpároljuk. Összekeverjük a pirított hagymával, a tojássárgájával és tejbe áztatott kiflivel, a grillfűszerkeverékkel és a borssal, majd hozzáadjuk a tejfölt.
    3. A masszából fasírtokat formázunk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd forró olaj ban kisütjük. A kész fasírozottat burgonyapürével, párolt vagy nyers zöldséggel tálaljuk.

    TÖLTÖTT RÁNTOTT GOMBA >>> 

    KARFIOLFASÍRT >>> 

Megjegyzés

Ha szárított gombából készítjük a fasírozottat, akkor a gombát legalább két óráig áztassuk tejben vagy vízben.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin