Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű gombapástétom

Hozzávalók

  • 1 tk koriandermag
  • 1 tk köménymag
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 fej hagyma
  • 30 dkg gomba
  • 1 ek édes desszertbor
  • 1 tk ketchup
  • 1 ág petrezselyemzöld
  • 0,5 db citrom
  • pita vagy pirítós a tálaláshoz
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    A fűszereket száraz serpenyőben megpirítjuk. Ha már illatosak, finomra törük őket egy mozsárban. Felforrósítjuk a vaj felét, és a finomra vágott hagymát üvegesre sütjük rajta. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, majd nagy lángon 5-6 percig pirítjuk. Akkor jó, ha az összes nedvesség elpárolgott.

    2.

    Hozzáadjuk a bort, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a fűszereket, a ketchupot, majd megsózzuk és megborsozzuk. Aprítógépbe tesszük a megmaradt vajjal együtt. Alaposan összedolgozzuk, ha szükséges, ismételten megsózzuk és megborsozzuk.

    3.

    A keveréket pástétomos tálkába tesszük, lefedjük, majd a hűtőbe tesszük néhány órára. Tálalás előtt félórával kivesszük. Forró pita vagy pirítós illik hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin