Egyszerű forralt bor

Hozzávalók

  • 2 dl vörösbor (édes Merlot)
  • 2 teáskanál kristálycukor
  • 1 teáskanál méz
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • szegfűbors
  • csillagánizs
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • citrom
  • narancs
  • brandy

Elkészítés

    1. A bort egy bögrébe öntöm, beleteszem a cukrot, a mézet és a fűszereket.
    2. Reszelek bele a citrom és narancs héjából, és facsarok bele levet is. Összekeverem, állni hagyom.
    3. Mikróban felforrósítom, de nem forralom, hogy a szesz ne illanjon el, és az aromája se gyengüljön, a bögrét díszítem narancshéjjal. Öntök bele egy kevés brandyt.

Megjegyzés

Lassan jönnek a mínuszok és akkor majd jól jön a forralt bor. A paprikán és borson biztos többen is csodálkoznak, de nekem nagyon bevált. Szerintem próbáljátok ki, főleg akik szeretik a csípőset. A fotóhoz egy német készítmény palackját használtam fel, dekorációként. A Glühwein-ban a felírat szerint fahéj, szegfű, citrom és narancskivonat volt.

Sinka Endre
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Della25 6 hónappal ezelőtt
Milyen rég ittam már egy finom forralt bort! Be is vásárolok hozzá a Prímában, és estére elkészítem! Köszi! :)

Hasonló Receptek