Egyszerű fánk

default user icon
7 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • tej az élesztő felfuttatásához, és amennyit még a tészta felvesz

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt kevés tejben felfuttatom, és a többi hozzávalóval közepesen lágy tésztát készítek. Meleg helyen kb 1 órát kelesztem, majd kiszaggatom, és forró olajban kisütöm.

    Ugyanezt a tésztát használom pizzának és lángosnak, csak akkor sósra készítem, és kihagyom a cukrot és a vaníliás cukrot.

Megjegyzés

Szeretném, ha véleményezné, aki kipróbálta.

Földi Zsuzsanna
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Földi Zsuzsanna 2 évvel ezelőtt
Egyáltalán nem biztos,hogy el lett rontva,néha velem is előfordul,hogy bár ugyanúgy csinálok mindent,mégsem mindig sikerül egyformán.Nekem a nagyi titka liszt vált be,és a házi tojás.Ha másfajta a liszt,az is sokat befolyásol a tészta állagán.Ki kell tapasztalni,hogy kinek milyen alapanyag válik be.Legközelebb biztos hogy sikerülni fog!
Horváth Edina 2 évvel ezelőtt
Tényleg nagyon jó kis recept, könnyen elkészíthető és tényleg egyszerű is. De nekem nagyon \"száraz\", tömör lett. Elrontottam, vagy az egy másik recept lenne? Én azt a fánkot szeretem, ami könnyű \"levegős\".
Varga Móni 3 évvel ezelőtt
Nagyon jó recept, könnyen elkészíthető, gyors, egyszerű, lesz belőle bőven és finom is!!! köszönöm! :)
Szimler Antonius 4 évvel ezelőtt
Elkészítettem jó lett, a párom azt mondta, hogy mikor fánkot kíván pont ilyet kíván. Köszi a receptet Antonius
Földi Zsuzsanna 4 évvel ezelőtt
Egészségére mindenkinek,aki kipróbálta!Én citromhéjat reszeltem bele,úgyis finom lett.Ezt a tésztát használom diós kiflihez is.De pizzát is csináltam belőle,persze akkor sósra csinálom.
Szuprics Ferenc 4 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett. Én tettem bele egy kis rumot is.
Tóth Tünde 5 évvel ezelőtt
Épp most sült ki, az illata remek és az íze is páratlan! És még egy pozitívum: pillanatok alatt készen van! Tipp: lekvárral töltve még finomabb!

Hasonló Receptek

Magazin