Elkészítés: A szalonnát apró kockákra vágom, és kevés olajon megpirítom, hozzáadom a lereszelt hagymát, és tovább pirítom, a gyökeret és a sárgarépát megtisztítom, csíkokra vágom, és ezeket is a szalonnás hagymához adom, kicsit párolom, majd 1 evőkanál lisztet szórok rá. Miután a liszt megpirult, leveszem a tűzről, hozzáadom az áttört fokhagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott zöldpetrezselymet, felengedem kb. másfél liter hideg vízzel, és a kockára vágott zöldbabot is hozzá adom, sóval és egy csipet tárkonnyal ízesítem. Kis lángon, a zöldségek puhulásáig főzöm. Mikor a bab és a zöldségek már puhák, 1 tojásból és lisztből, pici sóval sűrű galuskatésztát készítek, a levesbe szaggatom, végül még pár percig forralom. Tálaláskor tejföllel meglocsolom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre