Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű és gyors túrógombóc

45 perc
bonyolult
megfizethető
30 adag
Hozzávalók
  • A gombócokhoz:
  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 3 db tojás (L-es)
  • 8 dkg búzadara (vagy kukoricadara)
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • A morzsához:
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 ek kristálycukor
  • A tálaláshoz:
  • 3 dl tejföl
  • 1 tk fahéj
  • 2-3 tk porcukor

Elkészítés

  1. Összekeverjük az összetört túrót, a darát, a villával habosra felvert tojásokkal, sóval, citromhéjjal. Pihentetjük, amíg a morzsát megpirítjuk.
  2. A zsemlemorzsát a vajjal és a cukorral, állandó kevergetéssel, mérsékelt hőfokon közepesen barnára pirítjuk, közben egy nagyobb edényben sós vizet forralunk.
  3. Vizes kézzel a forrásban lévő (nem lobogó) vízbe diónyi gombócokat eresztünk.
  4. Ha az utolsó is belekerült, lassú forralással elkezdjük főzni. Nagyságuktól függően 10-15 perc alatt főnek meg, ekkor feljönnek a víz tetejére.
  5. Lecsepegtetjük, a morzsába forgatjuk, porcukorral és fahéjjal ízesített tejföllel tálaljuk.

EPRES TÚRÓGOMBÓC

HABKÖNNYŰ TÚRÓGOMBÓC

MÁLNÁS TÚRÓGOMBÓC

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss