Elkészítés: Szokásunk szerint elkészítjük a piskótát, vagy lehet boltit is használni, esetleg babapiskótát.
4 evőkanál cukorral és fél liter tejjel elkészítjük a vaníliapudingot, öntünk bele 5 ml rumaromát, és teszünk bele tetszés szerint mazsolát.
A 2 csokipudingot bő 1 liter tejben főzzük meg (ne legyen teljesen sűrű amikor kihűl) 8 evőkanál cukorral, majd felolvasztunk benne 2 tábla étcsokit, és hozzáöntünk 10 ml rumaromát. A maradék 5 ml rumaromát hozzáöntjük 1 dl tejhez. A diót ledaráljuk.
Egy tál aljára teszünk egy vékony réteg piskótát, kicsit lelocsoljuk a rumos tejjel, ráöntünk egy réteg vaníliapudingot (még forrón), megszórjuk darált dióval, és befedjük egy újabb réteg piskótával. Addig ismételjük, míg minden hozzávaló elfogy. A végén lelocsoljuk jó sok forró csokival. Pár óra múlva tejszínhabbal fogyasztható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre