Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű és finom brokkolikrémleves

MME MME
1 3.2/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A brokkolit felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi (a friss brokkolit megtisztítjuk, feldaraboljuk előtte), és fedő alatt, takaréklángon puhára főzzük. Kiszedjük a brokkolikat a vízből, néhány darabot félreteszünk, a többit turmixoljuk, összetörjük. A fazékba visszaöntve a főzővízzel 1 liternyire higítjuk, a húsleveskockákkal meg egy csipetnyi őrölt borssal ízesítjük, és jól összeforraljuk. A lisztet a tejföllel simára keverjük, a levest besűrítjük vele, a darabos brokkolit visszarakjuk a levesbe, és átforrósítjuk. Nem probléma az sem, ha tejföldarabkák maradnak a levesben, az ízélményt nem rontja. :) (Az összes brokkolit is pépesíthetjük, de akkor kínáljunk mellé külön tálkában kis kockákra vágott, olajban vagy vajban ropogósra sütött kenyérkockát is!)

Ezek is érdekelhetnek

Friss