A sárgaborsót átmossuk és egy éjszakára beáztatjuk. Másnap folyó vízzel átöblítjük.
A ghít egy fazékban felmelegítjük, és üvegesre pirítjuk benne a felaprított hagymát. Hozzáadjuk a babérlevelet és a kurkumát, majd a lecsepegtetett sárgaborsót is. Megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a sárgaborsót. Megsózzuk, megborsozzuk, majd kb. egy óra alatt puhára főzzük.
Rendszeresen megkeverjük, és pótoljuk az elfőtt vizet. Végül botmixerrel pürésítjük, hogy krémes legyen.
Készíthetsz hozzá vegetáriánus fasírtot - ha valami gabonafélét is teszel bele, akkor teljes értékű fehérjéhez juttatod a szervezeted a főzelékből és a fasírtból is, de csinálhatsz hozzá bundázott zöldséget (pakora) is. - vitaik
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!