Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű és egészséges sárgaborsó-főzelék rántás nélkül

75 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg sárgaborsó
  • 2 ek ghí
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/4 tk kurkuma
  • 4 db babérlevél
  • bors
  • víz

Elkészítés

  1. A sárgaborsót átmossuk és egy éjszakára beáztatjuk. Másnap folyó vízzel átöblítjük.
  2. A ghít egy fazékban felmelegítjük, és üvegesre pirítjuk benne a felaprított hagymát. Hozzáadjuk a babérlevelet és a kurkumát, majd a lecsepegtetett sárgaborsót is. Megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a sárgaborsót. Megsózzuk, megborsozzuk, majd kb. egy óra alatt puhára főzzük.
  3. Rendszeresen megkeverjük, és pótoljuk az elfőtt vizet. Végül botmixerrel pürésítjük, hogy krémes legyen.
  4. Fasírttal vagy zöldségfasírttal tálaljuk.

Megjegyzés

Készíthetsz hozzá vegetáriánus fasírtot - ha valami gabonafélét is teszel bele, akkor teljes értékű fehérjéhez juttatod a szervezeted a főzelékből és a fasírtból is, de csinálhatsz hozzá bundázott zöldséget (pakora) is. - vitaik

Ezek is érdekelhetnek

Friss