4 db durvára tört "cantuccini"( olasz mandulás sütemény, amit pótolhatunk babapiskótával és hántolt tört mandulával )
őrölt szegfűszeg
kandírozott gyümölcsdarabok
Elkészítés
A szobahőmérsékletű átszítált lisztet, a vajdarabokkal összemorzsoljuk, sózzuk, cukrozzuk, majd összeállítjuk a langyos tejben felfuttatott tejjel. Szükség esetén még adunk hozzá annyi tejet, amennyit felvesz.
Meleg helyen kelesztjük kb fél órát, majd két cipóra osztjuk. Tepsink méretének megfelelő nagyságura nyújtjuk, a diósat ízlés szerint mézzel, dióval, fügedarabokkal és összetört cantuccinivel vagy babapiskótával töltjük, míg a mákosat mákkal, szegfűszeggel, és kandírozott gyümölcsdarabokkal.
Mindkét rúdat sütőpapírrall bélelt tepsibe rakjuk, és ismét kelesztjük kb. 30-40 percig. Tetejét villával megszúrkáljuk, megkenjük villával enyhén felvert tojásfehérjével, megszórjuk világos nádcukorral. Hideg sütőbe tesszük, majd alsó-felső sütésre állítva 160 fokon készre sütjük 50-60 perc alatt. Tetejét a fehérjébe mártott ecsettel többször megkenhetjük.