Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű diós és mákos tekercs

15 perc
egyszerű
megfizethető
15 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 1 ek porcukor
  • 0,3 dkg élesztő
  • tej
  • 3 db tojás
  • A töltelékhez:
  • méz
  • füge
  • 4 db durvára tört "cantuccini"( olasz mandulás sütemény, amit pótolhatunk babapiskótával és hántolt tört mandulával )
  • őrölt szegfűszeg
  • kandírozott gyümölcsdarabok

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű átszítált lisztet, a vajdarabokkal összemorzsoljuk, sózzuk, cukrozzuk, majd összeállítjuk a langyos tejben felfuttatott tejjel. Szükség esetén még adunk hozzá annyi tejet, amennyit felvesz.
  2. Meleg helyen kelesztjük kb fél órát, majd két cipóra osztjuk. Tepsink méretének megfelelő nagyságura nyújtjuk, a diósat ízlés szerint mézzel, dióval, fügedarabokkal és összetört cantuccinivel vagy babapiskótával töltjük, míg a mákosat mákkal, szegfűszeggel, és kandírozott gyümölcsdarabokkal.
  3. Mindkét rúdat sütőpapírrall bélelt tepsibe rakjuk, és ismét kelesztjük kb. 30-40 percig. Tetejét villával megszúrkáljuk, megkenjük villával enyhén felvert tojásfehérjével, megszórjuk világos nádcukorral. Hideg sütőbe tesszük, majd alsó-felső sütésre állítva 160 fokon készre sütjük 50-60 perc alatt. Tetejét a fehérjébe mártott ecsettel többször megkenhetjük. 

 18 ELLENÁLLHATATLAN DIÓS SÜTI >>> 

Ezek is érdekelhetnek