A tésztát sós vízben megfőzzük. Amíg fő, elkészítjük a paradicsomos szószt. Ehhez a paradicsomok héját bevagdossuk, néhány másodpercre lobogó vízbe merítjük, majd könnyedén eltávolítjuk azt.
Ezután egy kevés olajra dobunk egy gerezd fokhagymát, amit előtte kicsit összenyomunk. Amikor a hagyma megpirult, kivesszük az olajból és a serpenyőbe tesszük a felkockázott paradicsomokat.
Ha nem válik teljesen egyneművé a paradicsom, akkor botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk az oregánót, a mézet, a gyömbért, majd a kívánt sűrűségűre forraljuk. Összekeverjük a tésztával, és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre