Egyszerű, de nagyszerű paradicsomos tészta

default user icon
2 1.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • spagetti
  • 3 paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fehérbors
  • oregano
  • gyömbér
  • 2 teáskanál méz
  • (kechup)

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztát sós vízben megfőzzük. Amíg fő, elkészítjük a paradicsomos szószt. Ehhez a paradicsomok héját bevagdossuk, néhány másodpercre lobogó vízbe merítjük, majd könnyedén eltávolítjuk. Ezután egy kevés vízben elkezdjük főzni, amíg pépessé válik. (Ha jó érett a paradicsom, ez gyorsan bekövetkezik, ha nem, kicsit tovább tart.) Ha nem lesz teljesen egynemű, turmixolhatjuk. Belenyomjuk a fokhagymagerezdet, fűszerezzük ízlés szerint. A méz kissé édeskéssé varázsolja, ami különlegesen telt ízt kölcsönöz. Amikor elkészültünk ezzel, még kicsit rotyogtatjuk, a kívánt sűrűségűre forraljuk, majd összekeverjük a tésztával, és egy kis reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

A kechupot azért tettem zárójelbe, mert magas cukortartalma nagyon egészségtelen, így senkinek sem ajánlom jószívvel a használatát. Most, mivel a paradicsomok kissé éretlenek voltak, nekem is szükségem volt egy kis feljavításra, de aki teheti, ne tegyen bele.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Dettre Imola 5 évvel ezelőtt
Szerintem nagyon-nagyon finom! A gyerekeim imádják. Gyömbér helyett oregánót tettem bele. Mézet is! Tényleg különleges lett az íze, elvette a paradicsom kissé savanykás bukéját. Nagyon egyszerű, gyors vacsora. Nekünk bejött!!!
Nógrádi Katalin 9 évvel ezelőtt
A méz nem teszi érdekessé, nem való bele. Lehet az üzletekben vásárolni olasz eredetű paradicsom konzervet. Ebben egészben van a paradicsom, le kell önteni a levét és a paradicsomot összeturmixolni. Ez egyébként az olasz konyha gyakran készített étele, méz nélkül. Valóban finom és gyors.

Hasonló Receptek

Magazin