Egyszerű, de nagyszerű paradicsomos tészta

default user icon
2 1.7/5

Hozzávalók

  • 3 paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só
  • 1/2 tk fehérbors
  • 1 tk oregano
  • 1/2 tk gyömbér (reszelve)
  • 1 teáskanál méz
  • 25 dkg spagetti

Elkészítés

    1.

    A tésztát sós vízben megfőzzük. Amíg fő, elkészítjük a paradicsomos szószt. Ehhez a paradicsomok héját bevagdossuk, néhány másodpercre lobogó vízbe merítjük, majd könnyedén eltávolítjuk azt.

    2.

    Ezután egy kevés olajra dobunk egy gerezd fokhagymát, amit előtte kicsit összenyomunk. Amikor a hagyma megpirult, kivesszük az olajból és a serpenyőbe tesszük a felkockázott paradicsomokat.

    3.

    Ha nem válik teljesen egyneművé a paradicsom, akkor botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk az oregánót, a mézet, a gyömbért, majd a kívánt sűrűségűre forraljuk. Összekeverjük a tésztával, és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Dettre Imola 6 évvel ezelőtt
Szerintem nagyon-nagyon finom! A gyerekeim imádják. Gyömbér helyett oregánót tettem bele. Mézet is! Tényleg különleges lett az íze, elvette a paradicsom kissé savanykás bukéját. Nagyon egyszerű, gyors vacsora. Nekünk bejött!!!
Nógrádi Katalin 10 évvel ezelőtt
A méz nem teszi érdekessé, nem való bele. Lehet az üzletekben vásárolni olasz eredetű paradicsom konzervet. Ebben egészben van a paradicsom, le kell önteni a levét és a paradicsomot összeturmixolni. Ez egyébként az olasz konyha gyakran készített étele, méz nélkül. Valóban finom és gyors.

Hasonló Receptek

Magazin