Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű darálós keksz

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 25 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 70 dkg liszt
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek kakaópor

Elkészítés

    1. A vajat vagy margarint a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojásos masszához. Jól összegyúrjuk, majd a tészta feléhez hozzáadjuk a kakaóport, és jól beledolgozzuk. A tésztát hűtőbe tesszük pár órára.
    2. A húsdarálót összeszereljük, felszereljük a kekszformálót, és ledaráljuk a tésztát: egyenként 7-8 cm-es darabokat nyomunk ki a darálóból, amit lecsípünk a kezünkkel vagy késsel levágunk. Először a világos színű, majd a kakaós alapanyagból készítjük el a kekszeket.
    3. Sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. 

      Diós darálós karika >>> 

      ROPOGÓS KEKSZEK, COOKIE-K >>> 

      COOKIE, BISCOTTI, MANDULACSÓK, PUSZEDLI, ESTIKE - 120 KIPRÓBÁLT KEKSZRECEPT >>> 

Megjegyzés

Ez retro sütemény, amelyet könnyen el lehet készíteni. A vaníliásat szép rózsaszínre sütjük, a kakaóssal vigyázzunk, nehogy megégjen, mert azon nem látszik, hogy megsült-e.

blahus
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

gabo01
Kedves Blahus (vagy valaki, aki olvassa a hozzászólást) ! Az lenne a kérdésem, hogy én diabetikus változatban szeretném elkészíteni ezt a kekszet és szerinted ugyanannyi Canderelt vagy ugyanannyi mennyiségű cukornak megfelelő folyékony édesítőszert ha teszek bele, akkor jó lesz? Előre is köszi :)

Hasonló Receptek

Magazin