Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű csokitorta

45 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, az olajjal és a langyos vízzel. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd a cukros-tojásos keverékhez adjuk adagonként. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is.
  3. Kapcsos tortaforma aljára kör alakú sütőpapírt helyezünk, és beletöltjük a tésztát. Az előmelegített sütőben kb. 25-30 percig, tűpróbáig sütjük. Amikor kicsit kihűlt, kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és teljesen kihűtjük.
  4. Amíg a tészta sül, elkészítjük a csokikrémet. Ehhez a tejszínt felforraljuk, beleolvasztjuk a csokoládét, és hűlni hagyjuk. A vajat habosra keverjük a porcukorral. A teljesen kihűlt csokis tejszínt habverővel felverjük, és a vajas krémmel összekeverjük.
  5. A tortát két lapba vágjuk, és megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Amikor teljesen lehűlt, szeletekre vágva kínáljuk.

 

Megjegyzés

Kiváló szülinapi torta lehet, hiszen nemcsak finom, de mutatós is. - JuditN

Ezek is érdekelhetnek

Friss