Keress receptre vagy hozzávalóra

Egyszerű csokis keksz - liszt nélkül!

default user icon

Hozzávalók

  • 27 dkg étcsokoládé (60-70%-os)
  • 2 db tojás (L-es)
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 ml vaníliakivonat
  • 5 ml balzsamecet
  • 13 dkg porcukor (+a bevonáshoz)
  • 6 dkg kakaópor
  • 7 g kukoricakeményítő
  • 2,5 g só

Elkészítés

    1. A csokoládé 2/3-át (180 grammot) egy forró vízzel teli lábas fölé helyezett fém edényben megolvasztunk. Finoman kevergetjük, míg megolvad, majd félretesszük.
    2. Felverjük a tojásokat a kristálycukorral, a vaníliakivonattal és a balzsamecettel, amíg az habos és könnyed állagú lesz. Ezután belekeverjük a megolvasztott csokoládét is.
    3. A porcukrot, a kakaóport, a kukoricakeményítőt és a sót hozzáadjuk a masszához - hozzá is szitálhatjuk -, majd spatulával vagy kézzel összekeverjük, és belekeverjük a megmaradt 1/3 rész, felaprított csokoládét is. A tészta első látásra nagyon lágynak tűnhet, de néhány perc várakozás után megkeményedik.
    4. Egy lapos edénybe egy kevés porcukrot öntünk. Egy kis fagylaltos kanállal kiemelünk egy adag tésztát, azt a porcukorra ejtjük, ezt, és majd minden egyes kanálnyi tésztát megforgatunk a porcukorban.
    5. A tésztaadagokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük úgy, hogy kb. másfél cm hely maradjon közöttük minden irányban. Tenyerünkkel mindegyik gombócot finoman lelapítjuk.
    6. A kekszeket 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük (figyeljünk, hogy ne süssük túl). A kisült kekszeket hűlni hagyjuk addig, amíg kézzel le lehet őket emelni (ez 1-2 percbe telik), majd egy hűtőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
    7. Légmentesen záródó tárolóban a kekszek 5 napig állnak el.

Megjegyzés

További receptek az „Anna Olson: Sütés” 3. évadában a Food Networkön hétköznaponként 17:00-tól, hétvégente 18:00-tól. Az új évadban a klasszikus muffintól a házi kenyéren át a kifinomult szuflékig és mousse-okig, mindet megtaláltok.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin