Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Villámgyors ebéd, ami garantáltan elfogy: egyszerű csirkés-baconos tészta

A tészta és a csirke az a párosítás, amiről akár regényeket is lehetne írni, de igazából teljesen felesleges, mert nagyjából mindenki szereti.

Szóval, belekezdthetnék itt bármi okfejtésbe, miért is érdemes megfőzni ezt az ételt, de nem teszem. Aki szereti a csirkét, ezt is szeretni fogja, aki nem az nem. Na, jó, bacon azért nagyon kell rá, nem azért mert anélkül ne lenne finom, csupán a bacon, az egyszerűen kell. :)


Hozzávalók (4 személyre):

400 g tészta

4 szelet bacon
500 g csirkemellfilé
bors
1 tk olasz fűszerkeverék
3 gerezd fokhagyma
150 g zöldborsó (fagyasztott)
100 g tejföl
100 ml tejszín
100 g mozzarella
reszelt parmezán
1 csokor petrezselyem

1. Főzzük ki a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Tegyünk félre 50 ml főzővizet, ezután szűrjük és csepegtessük le a tésztát.

2. Száraz serpenyőben süssük ropogósra a baconszeleteket, majd szedjük ki őket, és aprítsuk fel. A visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a megtisztított, felkockázott csirkemellet. Hintsük meg némi sóval, borssal és a fűszerkeverékkel, keverjük hozzá a meghámozott, átnyomott fokhagymát, a kissé felengedett borsót, a tejfölt, a tejszínt, továbbá a félretett főzővizet, és forraljuk fel. Azután közepes lángon főzzük addig, amíg a hús és a borsó megpuhulnak.

3. Forgassuk a csirkés keverékhez a felaprított mozzarellát egy kevés parmezánnal együtt, és főzzük tovább addig, amíg a sajtok kissé megolvadnak. Végül forgassuk bele a tésztát. Az aprított baconnel és a finomra vágott petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Elkészítési idő: 50 perc
A recept a Fanny konyha 2016/9.számában jelent meg!

Más csirkés finomságok:
Csirkés tésztakosárkA >>>
Spenótos csirkemell >>>
Színes csirkesaslik >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss