A rakott tészta elkészítéséhez a sütőt 180 fokra előmelegítjük (légkeveréses esetén 160 fok).
A mozzarellát apró szeletekre daraboljuk, a sárgarépát megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk és nagyjából 1/2 cm szeletekre szeleteljük. A hagymát felaprítjuk, a csirkemellfiléket 3 cm-es kockára vágjuk.
A húst besózzuk és egy nagyobb méretű, már előmelegített serpenyőben néhány kanál olajon világosbarnára pirítjuk. Majd a csirkemelldarabokat egy hőálló edénybe (kb. 24x14 cm) helyezzük.
A hússütésre használt serpenyőben a répát és a hagymát egy kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és a húsleves-alaplét. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük, egy kevés oregánóval fűszerezzük és forrásig melegítjük.
A tésztát a csomagoláson található utsítás szerint megfőzzük, majd a szósszal együtt a húsra öntjük, és óvatosan összekeverjük. Megszórjuk az előre feldarabolt mozzarellával és az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYan KÉSZÜL AZ EGYSZERŰ CSIRKÉS RAKOTT TÉSZTA