Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű csirkepörkölt

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A csirkepörkölthöz a csirkét gondosan megtisztítjuk, feldaraboljuk.
  2. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A paprikákat és a paradicsomot megmossuk, a paprikákat kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.
  3. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát.
  4. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, az őrölt köményt, és 8-10 percig pároljuk.
  5. Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát.
  6. Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a csirkehúst, sózzuk, pár percig pirítjuk (óvatosan, le ne égjen).
  7. Felöntjük kb. 2 dl vízzel, és rövid lében puhára pároljuk. Az elfövő levet pótoljuk, ha szükséges.
  8. A csirkepörköltet nokedlivel tálaljuk.

Megjegyzés

Mivel a csirkének nincs olyan sűrű, tartalmas szaftja, mint a marhának vagy a sertésnek, elég vizes marad, néha a csirke előbb megpuhul, mint hogy a hagyma és a paprika szétfőne benne, ezért a végén kivettem a húst, és a szaftot botmixerrel leturmixoltam. - kautz1009

Ezek is érdekelhetnek

Friss