Egyszerű csicseriborsó curry

Hozzávalók

  • 2 ek.ghí (vagy valamilyen zsiradék)
  • 1 tk. kurkuma
  • 1 tk. só
  • 1 tk. római kömény
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 tk. chilipor
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 1/ 2 tk. asafoetida (hing) - ezt hagymával helyettesíthető
  • 2 csicseriborsó konzerv
  • 1 darabos paradicsomkonzerv
  • 3-4 sárgarépa
  • 1 tk. graham masala

Elkészítés

    1. Tisztítsuk meg a répákat, és szeleteljük fel. A csicseriborsó konzervet csepegtessük le szűrőben, és öblítsük át.
    2. Tegyük fel olvadni a ghít egy edénybe, majd az összes fűszert dobjuk rá - vigyázzunk, hogy ne égessük meg a fűszereket, lehetőleg takaréklángon végezzük a műveletet. Ha hagymát használunk, akkor a ghín először pirítsuk meg, és csak utána tegyük rá a fűszereket. Adjuk hozzá a paradicsomot, a csicseriborsót és a répát .
    3. Lefedve főzzük közepes lángon, kb. 25 percig, majd adjuk hozzá a graham masalát és főzzük még 15 percig.

     

Megjegyzés

Baszmati rizzsel vagy chapati kenyérrel tálalhatod.

Vitai Kati
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin