Keress receptre vagy hozzávalóra

Egyszerű cseresznyés clafoutis

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg cseresznye
  • 6 db tojás
  • 1 ek cukor
  • 12 ek finomliszt
  • 6 dl tej
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 2 csipet só
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • vaj (a forma kikenéséhez)
  • fahéjas porcukor

Elkészítés

    1. A kimagozott cseresznyét, megmossuk, lecsepegtetjük.
    2. A tojásokat egy tálba tesszük, belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot és habosra keverjük, majd hozzáöntjük a tejet, és a lisztet és simára keverjük. A masszát kivajazott formába öntjük, rászórjuk a cseresznyét, és előmelegített sütőben kb 30-40 percig sütjük,inkább kisebb fokozaton. Fahéjas porcukorral megszórva találjuk.

     MÉG TÖBB CLAFOUTIS RECEPT! >>> 

Megjegyzés

Ez az egyszerű sütemény, clafoutis a franciák kedvelt édessége, ami sűrű palacsinta tésztából, és leginkább friss ropogós,nagy szemű, cseresznyéből készítenek.Más gyümölcsből is készíthető, jól variálható gyors finomság.

Galcsill
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin