Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű croissant recept

default user icon

Hozzávalók

  • 1 csomag élesztő
  • 1 bögre víz (langyos)
  • 3/4 bögre tej
  • 1 ek só
  • 1/3 bögre kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 5 bögre liszt
  • 1/4 bögre vaj (olvasztott)
  • 1 bögre vaj (puha)
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1. Az élesztőt a vízben elkeverjük. Hagyjuk állni 10 percig. Beleöntjük egy tálba, majd hozzárakjuk a tejet, a sót, a cukrot a tojást, egy bögre lisztet és az olvasztott vajat. Simára keverjük és félretesszük.
    2. Egy  tálba belerakjuk a puha, feldarabolt vajat, és hozzáadjuk a maradék négy bögre lisztet. Alaposan összegyúrjuk. Ehhez keverjük a korábban összeállított élesztős összeállítást. Egy fakanállal, majd a kezünkkel összedolgozzuk. A tálat celfonállal lefedjük, és legalább négy órára a hűtőbe rakjuk.
    3. Pihentetés után a tésztát egy lisztezett deszkárra tesszük. Átnyújtjuk, és négy egyenlő részre osztjuk. Egyszerre csak egy adag tésztával dolgozunk, a többit a hűtőben tároljuk.
    4. 1 adag tésztát a deszkán kinyújtunk, és egy éles késsel pite szeletekre vágjuk. A szélesebb végétől kezdve feltekerjük őket. Minden tekercset félhold alakra formázunk. Szilikonlappal, vagy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk őket. Minden tekercs között  3-5 centi helyet hagyunk.
    5. Kb. 2 órán át szobahőmérsékleten tovább kelesztjük a tésztát a tepsiben.
    6. A sütőt 165 fokra előmelegítjük. A tészták tetejét megkenjük tojással és 35 percig sütjük.

    Házi teljes kiőrlésű kifli - recept

    Sajtos pincekifli

Megjegyzés

Ebből az adagból kb. 16-18 db készül el.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin