Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztom, a sárgájával a cukrot habosra keverem, majd beleszitálom a lisztet. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, és óvatosan a krémhez keverem, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm. 150 fokon tűpróbáig sütöm.
A krémhez a pudingot a tejjel, a cukorral és vaníliás cukorral megfőzőm, hagyom kihűlni. Ezután a margarint, a citromok levét és lereszelt héját belekeverem.
Ha kihűlt a torta, kétszer elvágom és megkenem a krémmel, kívülről is bevonom, de egy kevés krémet félreteszek, és ebbe zöld színezéket teszek, amivel majd kidíszítem a tortát. A végén citromgerezdekkel díszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre