Felhabosítjuk a puha vajat 10 dkg nádcukorral, azután beledolgozzuk a szétválasztott tojások sárgáját.
A tojásfehérjéket a sóval lágy habbá verjük, majd beleszórjuk a megmaradt cukrot, és keményre verjük. Ezután óvatos mozdulatokkal, a darált mákkal és liszttel felváltva a vajas masszába forgatjuk a felvert tejszínnel együtt.
A tésztát egy 20 cm átmérőjű, kivajazott, kapcsos tortaformába simítjuk, és a 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Azután kikapcsoljuk a készüléket, és a süteményt 10 percig pihentetjük. Végül kivesszük, és a sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben a citrom levét simára keverjük a porcukorral. A mázt a tortára csorgatjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Ízlés szerint megszórhatjuk egy kevés reszelt citromhéjjal.