Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű citromlekvár

120 perc
egyszerű
olcsó
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A citromokat meghámozzuk, és eltávolítjuk a héj fehér részét is. A gyümölcsöket tálba rakjuk, és annyi vizet öntünk rájuk, hogy az ellepje őket, majd 3 napon keresztül áztatjuk. Közben naponta 2-3 alkalommal kicseréljük a vizet.

2.

Lábasba öntünk 1 dl vizet, beleszórjuk a cukrot, és közepes lángon, kevergetve 5-10 percig főzzük. Azután beledobjuk az apróra vágott, kimagozott citromokat, és állandó kevergetés mellett kb. 30 perc alatt sűrűre főzzük.

3.

A lekvárt tiszta befőttesüvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk azokat, és fejjel lefelé állítjuk 5 percre. Mindet visszafordítjuk, és hagyjuk kihűlni a lekvárt. Száraz, hűvös helyen tároljuk.

SÜTŐBEN SÜLT SZILVALEKVÁR>>> 

TÉLI ALMALEKVÁR>>> 

FAHÉJAS BIRSALMALEKVÁR>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss