Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű ciabatta

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 4 dl víz
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 tk só

Elkészítés

    1. Egy nagy tálban összekeverjük először a vizet az élesztővel, majd az olajjal, végül a sóval elkevert liszttel (nem kell nagyon alaposan, elég fakanállal). Nedves ruhával lefedjük, és egy éjszakát pihenni hagyjuk.
    2. A masszát bőven lisztezett deszkára borítjuk, a tetejét is megszórjuk liszttel, és egy kicsit lelapítjuk. A két oldalát középre hajtjuk, majd hosszában félbevágjuk.
    3. Levágunk két akkora darab sütőpapírt, ami egy-egy hosszabb cipóformába belefér. A tésztákat párszor megtekerjük a saját tengelyük körül, majd beletesszük a formába.
    4. 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Addig, amíg a héjuk világosbarna és ropogós lesz.

      CIABATTA HÁZILAG: ÍGY LESZ OLYAN, MINTHA OLASZORSZÁGBAN SÜTÖTTÉK VOLNA! >>> 

      3+1 KIPRÓBÁLT TIPP, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A KELT TÉSZTA >>> 

Megjegyzés

Kevés munka, túl nagy tudomány sem kell hozzá, és mindenkit el lehet vele bűvölni. :)

Készíthetjük 10 dkg rozs és 40 dkg sima liszttel.

bluesun
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin