Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű céklás brownie

default user icon

Hozzávalók

  • 20 tk étcsokoládé
  • 20 dkg cékla (lehet előfőzött is)
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg eritrit (bármilyen „egészséges” cukor)
  • 2 tk vaníliáscukor
  • 2 tk sütőpor
  • 4 db tojás
  • 10 dkg teljeskiőrlésű liszt
  • 10 dkg őrölt mandula
  • A szóráshoz:
  • 1 ek nyírfacukros porcukor

Elkészítés

    1. A csokoládét apró darabokra törjük. A felét, egy főzőedényre helyezett hőálló tálban, vízgőz felett, folyamatos keverés mellett felolvasztjuk. A céklát meghámozzuk, megtisztítjuk és egy nagyobb lyukú reszelő segítségével lereszeljük.
    2. A vajat a cukorral és a vaníliáscukorral valamint egy csipet sóval habverővel nagyjából öt perc alatt habosan krémesre verünk. A tojásokat egyenként hozzáadjuk és még egy percig keverjük így is. Az olvasztott csokoládét majd a sütőporral vegyített lisztet és a mandulát, illetve a csokidarabokat is a masszához adjuk és összekeverjük. Végül a céklát is hozzáadjuk.
    3. Egy sütőtálat vagy egy kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsit előkészítünk, melybe a masszát eldolgozva elhelyezzük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a brownie-t 40-45 perc alatt készre sütjük, majd kevés nyírfaporcukorra meghintve kockákra vágva tálaljuk.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN >>> 

      11+1 BROWNIE VARIÁCIÓ, AMIT MUSZÁJ KIPRÓBÁLNOD! >>> 

Megjegyzés

1 szelet süti 356 kcal és 29 g szénhidrát, így az inzulin rezisztenciával élők is bátran fogyaszthatják!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin