Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű burgonyás lángos

default user icon
4 4.5/5

Hozzávalók

  • A lángoshoz:
  • 50 dkg burgonya
  • 3 dkg élesztő
  • 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • bő olaj a sütéshez
  • A tetejére:
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis tejföl
  • 15 dkg sajt

Elkészítés

    1. A burgonyát megmossuk, héjastól megfőzzük, majd meghámozzuk, és áttörjük. Hagyjuk langyosra hűlni.
    2. Az élesztőt összemorzsoljuk, elkeverjük 2 evőkanál liszttel, 1,5 dl langyos vízzel, és meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük.
    3. A burgonyát összedolgozzuk a liszttel, belekeverjük az élesztőt, 1 kávéskanál sót és 1 dl langyos vizet. Alaposan összedolgozzuk (ha van, a kézi robotgép dagasztóspirálját használjuk), cipóvá formázzuk, megszórjuk kevés liszttel, letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
    4. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, és kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk. Lisztbe mártott nagy, kerek formával kiszaggatjuk, lisztezett tálcára rakjuk, és még fél órát kelesztjük.
    5. Bő olajat forrósítunk nagyobb serpenyőben, és egymás után szép pirosra sütjük benne a lángosokat. Konyhai papírkendőre szedjük, felitatjuk róluk a zsiradékot, és fokhagymával, tejföllel, sajttal kínáljuk.

      10+1 LÁNGOS, AMI SOKKAL JOBB, MINT A STRANDOS >>> 

      STRANDKAJÁK: LÁNGOS, FŐTT KUKORICA, HEKK, HAMBURGER, PALACSINTA - VÁLOGATÁS >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Kabuci
Szerintem meg sokkal finomabb a burgonyás lángos (gyengébb,könnyedebb), mint a piaci.........számomra nagy a különbség... Én meg fogom próbálni ezt a receptet, s beszámolok az eredményről. Csak a mennyiségek olyan nagyok, mi max 4-en eszünk együtt, ez a mennyiség elég soknak tűnik. Vagy tévedek ???
Elizabetti
Szia! Szeretném megkérdezni, ebből a mennyiségből hány darab lesz?
Nyafika12
Köszönjük Marcsy... :D
nmarcsy
Kedves Janis!Ha igazi piacos lángost szeretnél ahhoz nem kell más mint 1kg liszt 1élesztő,kb 1/2l víz elég lágy tésztát kell gyurni!1ek só 2ek cukor esetleg 1ek krumpli püré por nem rontja el de nem kötelező! A lisztet a sóval össze kevered,az élesztőt a 2ek cukorral és kb 3dl vizzel megfutatod ezt jól kidagasztod majd kicsit keleszted szagatod maroknyira kb 14 normál piacos lngos jön ki belőle ujra keleszted nem tul sokáig majd nyujtod és forró olajba sütöd!20 éve igy csináljuk és még nem panaszkodtak!

Hasonló Receptek

Magazin