Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű brassói aprópecsenye

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéscomb
  • 10 dkg szalonna (füstölt, húsos)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 tk só
  • 1/2 tk bors (őrölt)
  • 2 tk fűszerpaprika (őrölt)
  • 80 dkg burgonya
  • olaj (a sütéshez)
  • aprított petrezselyemzöld (a tálaláshoz)

Elkészítés

    1. A húst felkockázzuk. A szalonnát ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát is és üvegesre pirítjuk, majd a zúzott fokhagymát is.
    2. A paradicsomot és a paprikát nagyobb darabokra vágjuk és a hagymás alaphoz keverjük, sózzuk, borsozzuk. Kissé megpároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst. Addig pirítjuk, míg szép fehér színe lesz a húsnak, eközben pedig levet ereszt. Pirospaprikával megszórjuk és felöntjük annyi vízzel amennyi épp ellepi. Kb. 40-45 percig főzzük, amíg a hús megpuhul.
    3. A burgonyát megpucoljuk és kockára vágjuk. Bő olajban kisütjük, ezután konyhai papírtörlőre szedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges zsiradék.
    4. A brassói aprópecsenyét a sült burgonya kockákkal tálaljuk. Frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk. 

    PULYKABRASSÓI ZÖLDBORSÓVAL>>> 

    GOMBÁS CSIRKEBRASSÓI>>> 

    KLASSZIKUS BRASSÓI APRÓPECSENYE >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin