Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű bolognai spagetti

Hozzávalók

  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 1 db közepes sárgarépa
  • 1/2 dl olíva olaj
  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 dl vörösbor
  • 40 dkg hámozott paradicsom (dobozos)
  • 5 db bazsalikomlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db friss paradicsom
  • 30 dkg spagetti tészta
  • 8 dkg parmezán sajt
  • s

Elkészítés

    1.

    Apróra kockázzuk vagy lereszeljük a vöröshagymát és a sárgarépát. Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, beleszórjuk a zöldségeket, és megpároljuk.

    2.

    A zöldségekhez adjuk a darált húst, és kevergetve megpirítjuk. Beleöntjük a vörösbort, megsózzuk ízlés szerint, és 10 percig főzzük.

    3.

    Fakanállal feldaraboljuk a dobozos paradicsomot, és a levével együtt a húsos masszához keverjük. Hozzáadjuk az aprított bazsalikomlevelet, a zúzott fokhagymát és a felkockázott paradicsomot. Ha szükséges, kevés vizet aláöntünk, és kis lángon még 15 percig főzzük.

    4.

    Közben a spagettit a csomagoláson olvasható utasítás szerint kifőzzük, majd leszűrjük, és adagonként elosztjuk a tányérokon. Rámerjük a bolognai mártást, és megszórjuk meg a finomra reszelt sajttal.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin