Egyszerű barackos gyümölcsrizs

default user icon

Hozzávalók

  • 1 vaníliarúd
  • 12 dkg rizs
  • 5 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • 1 doboz (kb. 500 ml-es) sárgabarackbefőtt
  • 4 lap zselatin
  • 100 g tejszín
  • 1/2 citrom vékonyan levágott héja
  • 1 tk étkezési keményítő

Elkészítés

    1. A vaníliarudat hosszában felmetsszük, és a belsejét kikaparjuk. A tejet felforraljuk a vaníliavelővel és -rúddal, a cukorral meg a sóval. Beleszórjuk a rizst, és alacsony hőfokon kb. 30 percig főzzük. Közben időnként megkeverjük.
    2. A befőttet lecsöpögtetjük, és a levét felfogjuk. A barack felét apróra daraboljuk, a zselatinlapokat beáztatjuk. A rizst tálba öntve 10 percig hűlni hagyjuk, és kivesszük a vaníliarudat. A kinyomkodott zselatint a meleg rizsbe keverve feloldjuk, majd beleforgatjuk a barackdarabokat. Hideg vízfürdőben lehűtjük.
    3. A tejszínt kemény habbá verjük, majd kevés kivételével a rizsbe forgatjuk. A gyümölcsrizst négy desszertestálkába töltjük, és hűlni hagyjuk.
    4. A maradék barackot is apró darabokra vágjuk. A befőttlevet vízzel 4 dl-re hígítjuk, beletesszük a citromhéjat és felforraljuk. Hozzáadjuk a befőttet, és alacsony hőfokon 4-5 percig főzzük. Belevegyítjük a kevés vízben feloldott keményítőt, újra felforraljuk, majd hűlni hagyjuk, és a citromhéjat kivesszük. A rizst ezzel a barckraguval meglocsolva tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin