Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű banánkenyér

default user icon

Hozzávalók

  • 3 db érett banán
  • 7,5 dkg vaj + a kenéshez
  • 2 csapott tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 12 dkg cukor
  • 1 db tojás (L-es)
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 19 dkg finom liszt
  • 1 ek burgonyakeményítő
  • 2 ek dióbél (durvára törve)
  • 2 ek étcsokoládé csepp (vagy apróra tört táblás csokoládé)

Elkészítés

    1. Vajjal kikenünk - vagy sütőpapírral kibélelünk - egy kb. 10x20 cm-es mélyebb sütőformát. 
    2. A banánokat egy tálba tesszük, és egy villával összetörjük, amíg teljesen folyós állagúak nem lesznek, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást és a cukrot, és alaposan elkeverjük.
    3. Kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sütőport és a sót, majd  a banános keverékre szitáljuk, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a diót és a csokoládét, és azán az egészet lazán átkeverjük.
    4. A tésztát sütőformába öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. egy 1 órán át sütjük. 
    5. A sütőből kivéve hagyjuk pár percet a formában hűlni, majd kiborítjuk, egy rácsra helyezzük, és hagyjuk pihenni. A legjobb másnap felvágni, mert akkor nem morzsálódik annyira. Napokig friss marad!

      SÜTI TITKOK ORSITÓL: A LEGFINOMABB BANÁNKENYÉR, AMIT VALAHA KÓSTOLTÁL >>> 

    13 ELLENÁLHATATLAN BANÁNOS FINOMSÁG, A TURMIXTÓL A PALACSINTÁIG! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin