Vajjal kikenünk - vagy sütőpapírral kibélelünk - egy kb. 10x20 cm-es mélyebb sütőformát.
A banánokat tálba tesszük, és egy villával összetörjük, amíg teljesen folyós állagúak nem lesznek, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást és a cukrot, és alaposan elkeverjük.
Kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sütőport és a sót, majd a banános keverékre szitáljuk, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a diót és a csokoládét, és azán az egészet lazán átkeverjük.
A tésztát sütőformába öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. egy 1 órán át sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percet a formában hűlni, majd kiborítjuk, egy rácsra helyezzük, és hagyjuk pihenni. A legjobb másnap felvágni, mert akkor nem morzsálódik annyira. Napokig friss marad!