Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű bakonyi sertéstokány

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A húst és a császárszalonnát ízlés szerint felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát vékonyan felszeleteljük. A gombát cikkekre vágjuk.
  2. A felkockázott szalonnához hozzáadjuk a zsírt, majd pár percig sütjük, hogy egy kis színt kapjon. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és addig pároljuk, amíg a hagyma üveges lesz, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a felszeletelt paradicsomot és paprikát, és egy-két percig pároljuk tovább.
  3. Ezután hozzáadjuk a felkockázott húst, megsózzuk, és addig pároljuk, amíg a hús kifehéredik. Megszórjuk a pirospaprikával és a fűszerekkel, megsózzuk, és alaposan összekeverjük. Ezután hozzákeverjük a gombát, majd felöntjük 1/2 dl vízzel, és résnyire lefedve az edényt, puhára főzzük.
  4. A tejfölt és a tejszínt simára keverjük a liszttel, majd hozzáöntjük a húshoz, és alaposan összekeverjük. Ezután még pár percig főzzük, hogy a bakonyi sertéstokány szaftja kissé besűrűsödjön. Utánaízesítsünk, ha szükséges. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Megjegyzés

Tálaláskor a köretre (nokedlire) kanalazzuk rá a szaftos húst, majd ízlés szerint savanyúsággal kínáljuk. Nagyon laktató. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss