Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű bakonyi sertéstokány

Hozzávalók

  • 70 dkg sertéscomb
  • 20 dkg füstölt császárszalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db sárga paprika
  • 50 dkg gomba
  • 1/2 ek zsír
  • 2 tk pirospaprika
  • szerecsendió
  • majoranna
  • kakukkfű
  • csípős paprikakrém (Erős Pista)
  • 1-1,5 dl tejszín
  • 3 dl tejföl
  • 1 tk liszt

Elkészítés

    1. A húst, és a császárszalonnát ízlés szerint felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A paradicsom ot és a paprikát vékonyan felszeleteljük. A gombát vágjuk vékony csíkokra vágjuk.
    2. A felkockázott szalonnához hozzáadjuk a zsírt, majd pár percig sütjük, hogy egy kis színt kapjon. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és addig pároljuk, amíg a hagyma üveges lesz, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a felszeletelt paradicsom ot és paprikát, és egy-két percig pároljuk tovább.
    3. Ezután hozzáadjuk a felkockázott húst, és addig pároljuk, amíg a hús kifehéredik. Megszórjuk a pirospaprikával és a fűszerekkel, megsózzuk, és alaposan összekeverjük. Ezután hozzákeverjük a felcsíkozott gombát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és résnyire lefedve az edényt, puhára főzzük.
    4. A tejfölt és a tejszínt simára keverjük a liszttel, majd hozzáötnjük a húshoz, és alaposan összekeverjük. Ezután még pár percig főzzük, hogy a szaft kissé besűrűsödjön. Utánaízesítsünk, ha szükséges. Ízlés szerinti körettel tálaljuk. 

    13 SZAFTOS RAGU, AMIT IMÁDUNK TUNKOLNI! >>> 

    15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>> 

Megjegyzés

Tálaláskor a köretre (nokedlire) kanalazzuk rá a szaftos húst, majd ízlés szerint savanyúsággal kínáljuk. Nagyon laktató.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin