Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű babfőzelék kímélően

60 perc
egyszerű
olcsó
3 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az előző nap beáztatott babot bő vízben feltesszük főni, a forrástól számítva 10-15 perc múlva leszűrjük. Közben forralunk másik főzővizet, ebből felöntjük annyival, amennyi ellepi, így a bab nem edződik meg, és elkerüljük a felfújódást. Babérral, sóval ízesítjük, puhulásig csendesen főzzük.
  2. Közben az olajból és lisztből világosbarna rántást készítünk, amelyben megdinszteljük a vöröshagymát, majd a fokhagymát is. A tűzről levéve meghintjük pirospaprikával, beleöntjük a tejfölt, és kb. 1 dl hideg vizet. Simára keverjük, és a főzelékbe keverjük (nem lesz csomós, és nem kell kétszer kikeverni a tejföl miatt).
  3. Újraforrásig kevergetjük, néhány percig takarékon együtt forraljuk, ha sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígítjuk. Közben a cukorral, ízlés szerint sóval, borssal, és az ecettel ízesítjük.
  4. A babfőzelékhez nagyszerűen illik a fasírt, de sült kolbásszal vagy virslivel is finom.

Megjegyzés

Lehet beledobni füstölt húst is, vagy ha van otthon egy darabka jó fajta füstölt szalonna bőre, azt is belefőzhetjük. Finom ízt ad a főzeléknek, de ezek nélkül is jó.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss