Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű babfőzelék kímélően

1 1.7/5

Hozzávalók

  • 30 dkg száraz bab (előző este beáztatva)
  • 1-2 babérlevél
  • 1 kis fej vöröshagyma (aprítva)
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 2 ek liszt
  • 4 ek olaj
  • 1 tk pirospaprika
  • bors (őrölt)
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk cukor
  • 1 tk 10 %-os ecet
  • bors

Elkészítés

    1. A babot bő vízben feltesszük főni, a forrástól számítva 10-15 perc múlva leszűrjük. Közben forralunk másik főzővizet, ebből felöntjük annyival, amennyi ellepi, így a bab nem edződik meg, és elkerüljük a felfújódást. Babérral, sóval ízesítjükpuhulásig csendesen főzzük.
    2. Közben az olajból és lisztből világosbarna rántást készítünk, amelyben megdinszteljük a vöröshagymát, majd a fokhagymát is. A tűzről levéve meghintjük pirospaprikával, beleöntjük a tejfölt, és kb. 1 dl hideg vizet. Simára keverjükés a főzelékbe keverjük (nem lesz csomós, és nem kell kétszer kikeverni a tejföl miatt). Újraforrásig kevergetjük, néhány percig takarékon együtt forraljuk ha sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígítjuk. Közben a cukorral, ízlés szerint sóval, borssal, és az ecettel ízesítjük.

    Babfőzelék gombával >>> 

    Kolbászos babfőzelék >>> 


Megjegyzés

Lehet beledobni füstölt húst is, vagy ha van otthon egy darabka jó fajta füstölt szalonna bőre, azt is belefőzhetjük. Finom ízt ad a főzeléknek, de ezek nélkül is jó.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Faszomat
Ez megint egy olyan recept amiben a kevés néha több. Megcsináltam a fent leírtak szerint, és olyan szar lett, hogy a szomszéd kutyáit is gyomormosásra kellett vinni... Fokhagymát se és pirospaprikát se tegyetek bele! De ha igen akkor számítsatok rá, hogy visszasírjátok a konzerv babfőzeléket... áldás békesség

Hasonló Receptek

Magazin