Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű almás süti leveles tésztából

120 perc
mester
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • A kenéshez:
  • olvasztott zsír
  • A töltelékhez:
  • 1 kg fűszerezett párolt alma (pl. fahéjas)
  • 2 ek búzadara
  • porcukor

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral és feltekerjük, mint a bejglit. Folpacba becsomagoljuk, hűtőbe tesszük felhasználásig, de legalább 1-2 órát pihentetjük. Másnap is felhasználható. (A tésztába se só, se cukor nem kell. Bármely módon formázhatjuk, ízlés szerinti töltelékkel tölthető. Szép leveles, porhanyós a tészta.)
  2. A fűszerezett, párolt almához hozzákeverjük a búzadarát. Az egyik kinyújtott tésztát sütőpapírral kibélelt, 23x34 cm-es tepsibe tesszük. Megszórjuk a búzadarával, a tölteléket elegyengetjük rajta.
  3. A másik tésztát is kinyújtjuk, majd befedjük vele az almát. Egy-két helyen villával megszurkáljuk. 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütötjük. Langyosra hűtve, porcukorral meghintve felszeletelhetjük. 

11 ÉDES SÜTI, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG LEVELES TÉSZTA >>>

11 SZUPER RECEPT, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG LEVELES TÉSZTA >>>

Megjegyzés

Sütés előtti napon vagy pár órával előtte legyúrod, és készíthetsz belőle édeset és sósat is! - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss