Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű almás-diós torta

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott, meghámozott almákat cikkekre vágjuk, magházukat kiszedjük. 2 dkg cukorral, citromhéjjal, fahéjjal és a szegfűszeggel ízesítve puhára pároljuk. Levét lecsurgatjuk.

Sütőpapírral kibélelt tűzálló tálba öntjük. A tojások sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a darált diót és a fehérjéből készített kemény habot, majd ráterítjük az almára.

Forró sütőben megsütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd megfordítjuk, a papírt lehúzzuk róla, és tálaljuk.

Megjegyzés

A receptet dr.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss